2011. július 26., kedd

HORROR KÖNYVCSOMAG - JAMES HERBERT, R. LAYMON - Jelenlegi ára: 6 900 Ft

HORROR KÖNYVEK:
JAMES HERBERT:
1. SENKI SEM HŰ HOZZÁD / NYOMOZÁS A HALÁLON TÚLRÓL /: KEMÉNY FEDELES, CÉRNA FŰZÖTT KÖTÉS KIADÓI VÉDŐBORÍTÓBAN. ALEXANDRA KIADÓ. 2006.
FÜLSZÖVEG: Nem voltam ott, amikor meghaltam. Éppen testen kívüli élményben volt részem. Tudod, amikor érzed, hogy a lelked elhagyja a testedet, de valójában az egész nem álom. Talán olvastál a jelenségről, talán magad is átélted már. De valaki megölt, míg távol voltam. Megcsonkított. Feldarabolt. Nem hagyott semmit, ahová visszatérhettem volna. Ki tette? Én is ezt kérdeztem magamtól.
A sorozat-gyilkos, aki már egy ideje rettegésben tartja a várost? Vagy valaki, aki közel áll hozzám, valaki, akit ismerek, valaki, aki talán haragszik rám valamiért, akinek rendeznivaló számlája van velem szemben? De hiszen nem voltak ellenségeim. Legalábbis nem tudtam róluk.
Aztán lassan felfedeztem ezt-azt magamról. És az emberekről, akikről azt hittem, hogy szerettek vagy legalábbis kedveltek engem. A legjobb barátomról, üzlet-társaimról, az anyámról... a feleségemről. Érdekes hallani, miket mondanak rólad az emberek, miután azt hiszik, meghaltál.
És ijesztő találkozni a sorozat-gyilkossal, amikor a borzalmat még nagyobb borzalom követi, mert a saját családod is veszélybe kerül, és egyedül te állíthatod meg a gyilkosságokat.
Mihez kezdesz tehát? Láthatatlan vagy, át tudsz hatolni szilárd falakon, gyakorlatilag repülni is tudsz. De nincs anyagod. Nincs valódi erőd. Még csak meg sem érinthetsz semmit.
Mi az ördögöt teszel hát?
Ki kellett találnom valamit. Méghozzá gyorsan. Meg kellett akadályoznom a további kegyetlen mészárlást, a rettenetes csonkítást és a meggyalázást. És meg kellett bosszulnom a saját halálomat.
De hogyan? Hogyan...?
2. PATKÁNYOK: PUHA FEDELES, RAGASZTOTT PAPÍR KÖTÉS. FABULA KIADÓ. BUDAPEST. 1991.
FÜLSZÖVEG: A városban lakók csak akkor döbbentek rá a borotvaéles fogú, nagy, fekete rajokban özönlő és emberi vérre szomjazó állatok valódi természetére és hatalmára, miután az első áldozatok csontjait megtalálták. Az emberek és a patkányok év-milliókig éltek természetes ellenségekként. De most hirtelen felborult a kettejük közti egyensúly.
Az 1974-ben megjelent Patkányok James Herbert első, és sokak szerint legjobb könyve, amely rögtön előkelő nevet vívott ki számára az angol horror-szerzők körében.
3. ODÚ: PUHA FEDELES, RAGASZTOTT PAPÍR KÖTÉS. VÉNUSZ KIADÓ. BUDAPEST. 1993.
FÜLSZÖVEG: Az áldozatán csüngő állat karmai csontig hatoló, hosszú sebekkel szántották fel a védtelen mellkast. Alan a hátára zuhant, a patkány pedig szívós igyekezettel közelebb és közelebb fúrta magát a férfi nyakához. Az állat kevésbé vakmerő társai lassan előmásztak a tisztást övező bokrok közül. Még mindig óvatosan mozogtak, mert az embertől való félelmet a génjeikben hordozták, de a vér édeskés illata mind jobban felbátorította őket. ”
Egy romos, lakatlan ház félhomályos pincéjébe fészkelték be magukat a patkányok. Innen, az ODÚ-ból irányítja pusztító hadjáratukat az emberek ellen a mutáns, két-fejű patkánykirály.
A gyilkos patkányhorda megfékezésére egy különleges katonai alakulatot vezényelnek ki. A maroknyi csapat tagjai hamarosan ráébrednek, hogy csupán egyetlen módon kerekedhetnek felül a patkányokon: ha megtalálják és elpusztítják az ODÚ-t.
RICHARD LAYMON:
 
4. A MOZINAK VÉGE: PUHA FEDELES, RAGASZTOTT PAPÍR KÖTÉS. ALEXANDRA KIADÓ. 1992.
FÜLSZÖVEG: Horror, vad erotikával fűszerezve, ez a vezér motívum, melyre a szerző felfűzte történeteit. A mozinak vége, a kötet legterjedelmesebb írása, melyben a főszereplők egy horrorfilmsorozat nézői, ám eközben maguk is részesévé válnak a filmvásznon pergő dermesztő, vérfagyasztó jeleneteknek, s már nem tudni, hogy mi a mozi és mi a valóság. Krampusz Károllyal ijesztgeti este a gyerekeket a baby sitter, ám reggelre őt magát ragadja el a patás ördög, a Dinker tavában fürdőző lány számára – bár nem hisz a rémtörténetekben – egyszer csak megvalósulni látszik minden borzalom, amikor a tóban egy hulla feje bukik föl mellette. A fürdőkád buja asszonya is elnyeri büntetését, amikor szeretkezés közben a holtan ráhanyatló férfit nem tudván másképp lefejteni magáról, lerágja róla a húst.
5. A KEGYETLEN /– Whitechapeltől a Vadnyugatig, Hasfelmetsző Jack nyomában /: KEMÉNY FEDELES, CÉRNA FŰZÖTT KÖTÉS. ALEXANDRA KIADÓ. 1996.
FÜLSZÖVEG: Whitechapel, 1888 novembere: Hasfelmetsző Jack elköveti utolsó felderíthetetlen gyilkosságát egy londoni lakásban, ahol lemészárolja Mary Kellyt, a szerencsétlen örömlányt. Az ágy, amelyben a kegyetlen gyilkos feldarabolja áldozatát, egy tizenöt éves fiút rejt maga alatt…
Ez csak a kezdete Trevor Bentley nem mindennapi kalandjainak. A fiú saját nagylelkűségének köszönhetően összeakad a bűnügyi história legkegyetlenebb sorozatgyilkosával. A fiú férfivé válik, miközben a bosszúvágy keresztülhajtja a vad és még érintetlen amerikai kontinensen.
Hajtja a tudat, hogy őmiatta került Hasfelmetsző Jack az újvilágba.
6. VIDÁMPARK: PUHA FEDELES, RAGASZTOTT PAPÍR KÖTÉS. ALEXANDRA KIADÓ. 1996.
FÜLSZÖVEG:
Egy véres és titokzatos világ Boleta Bay már nem olyan rugalmas és barátságos óceánparti városka, mint amilyennek az ott élők megismerték. Megmagyarázhatatlan eltűnések sorozata borított sötét fátylat a kisvárosra. Az ott élőket és a vakációzókat pedig már egyre jobban nyomasztotta a fecsegő és visszataszító csavargók növekvő hada, amely szinte már elárasztotta a várost. De Boleta Bay nem hagyta magát. Azt gyanítva, hogy a sorozatos eltűnések mögött a csavargók mesterkedései állnak, a helyi tizenévesekből álló csapat bosszút esküszik. Tanya, a keménykezű vezér végigvezeti kicsiny csapatát azon az úton, melynek első állomása még csak a csavargók zaklatása, de a későbbiekben már a kegyetlenkedésektől sem riadnak vissza. Ahogy egyre bátrabbak lesznek, és bemerészkednek az elhagyatott Elvarázsolt Kastélyba, a titokzatos eltűnések valódi magyarázata is feltárul a szemük előtt… „ Az olvasók olyan sebesen lapoznak, hogy az ujjuk szinte megégeti a papírt. ”
7. DAGON ÁRNYAI: PUHA FEDELES, RAGASZTOTT PAPÍR KÖTÉS. BENEFICIUM KIADÓ. 1996.
FÜLSZÖVEG: H. P. Lovecraft és követői  Antológia
H. P. Lovecraft és munkássága, különös tekintettel a Cthulhu-mítoszra, nagy hatást gyakorolt a dark fantasy és a horror irodalomra. Tucatnyi híres író egészítette ki a mítoszt saját történeteivel, új, egyre modernebb elképzelésivel az ősi Istenekről, Cthulhuról, az emberiség végromlásáról és az árnyékban meghúzódó egyéb borzalmakról. Ráadásul Lovecraft műveiből még nagysikerű szerepjáték is készült, Cthulhu hívása címmel. Kötetünk a dark fantasy legjobb külföldi és hazai íróinak novelláiból gyűjtött össze egy csokorra valót, melyek mind a Cthulhu mítosznak, mind a szerepjátéknak megfelelnek, megőrzik Lovecraft klasszikus szellemiségét, vagy éppen merészen megújítják azt, így szembesülhetünk segítségükkel az emberiség számára felfoghatatlan, rémséges titkokkal.
Tartalom:
* Bevezető [8. o. ]
* H. P. Lovecraft: Dagon [9. o. ] - Dagon (Szántai Zsolt fordítása)
* Neil Gaiman: Megint világvége [26. o. ] - Only the end of the world again (Horváth Norbert fordítása)
* Juhász Viktor: Ásatás [47. o. ]
* Le Renald: Chérie [59. o. ] - Le Renald: Mr. Edgar Cayce utazása [131. o. ]
* H. P. Lovecraft: A templom [176. o. ] - The Temple (Szántai Zsolt fordítása)
* Csigás Gábor: Dioráma, Egyszervolt Angyallal [199. o. ]
* Jonathan Laplonne: Ted bácsi tanyája [213. o. ]
* Juhász Viktor: A padláson nincs semmi félelmetes [227. o. ]
* Robert Bloch: Az arcnélküli isten [236. o. ] - The Faceless God
* Juhász Viktor: Porszem a gépben [253. o. ]
* Csigás Gábor: Üres forróság [286. o. ]
302 oldal
8. KELLY ROGERS: ZÓNAKATONÁK / UFÓ KATASZTRÓFA A II. VILÁGHÁBORÚBAN /: PUHA FEDELES, RAGASZTOTT PAPÍR KÖTÉS. MÓRA KIADÓ. BUDAPEST. 1994.
FÜLSZÖVEG: 1944 – valahol Olaszországban… Joey, a fiatal amerikai felderítő megbabonázva bámulja a fennsíkon füstölgő hatalmas repülő szerkezet roncsait. Most értette csak meg, hogy mitől bolondulhatott meg az iránytűjük, és miért nem működött már napok óta az adóvevőjük. A jármű ugyan hasonlított a kedvenc sci-fi lapjaiban látható idegen űrhajókra, de józan ésszel csak arra gondolhatott, hogy ez a németek új csodafegyvere. Nem sejtette, hogy néhány kilométerrel távolabb, egy német kommandóegység fogságban tartja a jármű egyetlen életben maradt utasát, és már a Führert várják, aki személyesen akarja megtekinteni a világűrből érkezett látogatót… A történet mesterien ötvözi a háborús és a fantasztikus elemeket, s mindezt még fanyar humorral is fűszerezi.
A KÖTETEK A KÉPEN LÁTHATÓ ÁLLAPOTBAN VANNAK.
POSTAKÖLTSÉG:
STANDARD CSOMAGKÉNT: 1. 050, -FT.
SZEGEDEN SZEMÉLYESEN ÁTVEHETŐ.



Jelenlegi ára: 6 900 Ft

Az aukció vége: 2011-08-01 21:38
. HORROR KÖNYVCSOMAG - JAMES HERBERT, R. LAYMON - Jelenlegi ára: 6 900 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése